Schermafbeelding_2012-01-06_om_18.50.13.png

Technologie @ vbstoppunt

Als we de kinderen willen helpen om zichzelf te realiseren in de samenleving van vandaag en morgen, dan moeten we ze ook competent maken in het omgaan met de informatie- en communicatietechnologie die hun leven alsmaar meer beheerst. ICT vinden we in onze school erg belangrijk en is reeds jaren geïntegreerd. Daarom wordt er blijvend geïnvesteerd in middelen, de pedagogische ICT-ondersteuning  en de professionalisering van alle teamleden.

Middelen

  • de twee vestigingsplaatsen hebben een supersnel netwerk

  • alle klassen beschikken over 1 pc per 4 leerlingen

  • digitale borden in alle klassen LS

  • beamers

  • laptops

  • educatieve software.

Ondersteuning op pedagogisch vlak van teamleden in de klas

We zetten ICT in als middel om de lesdoelen sneller, beter, efficiënter te bereiken via ICT. We zorgen ervoor dat ICT geïntegreerd wordt in veel lesactiviteiten in de verschillende leergebieden.  Zo maken we gebruik van inoefensoftware (o.a. www.kabage.be/ict ),  multimedia, half-open internetomgevingen als webpaden, webkwesties, … gekoppeld aan zoek- en presentatietaken, e-mail, algemene toepassingssoftware (tekstverwerking,…) enz. 
De leerkrachten zijn verantwoordelijk voor de optimale integratie tijdens het klasgebeuren.
Zij worden binnen de school en scholengemeenschap begeleid door de ICT-coördinator. Hij zorgt mee voor de inhoudelijke ondersteuning van de teamleden KS en LS.

 

Professionalisering van alle teamleden

We vinden het zeer belangrijk dat al onze leerkrachten, ICT- en zorgcoördinator over de nodige ICT-competenties beschikken. Zij volgen de onderwijsvernieuwing inzake ICT dan ook op de voet en daarom wordt er ook blijvend geïnvesteerd in ICT-opleidingen (voor zowel de technische als pedagogische implementatie). Dit gebeurt via ICT-opleidingen voor leerkrachten, nascholingen, studiedagen en ICT-stappenplannen door de ICT-coördinator.