Schermafbeelding_2012-01-06_om_18.50.13.png

 
 

Fotogalerij van onze Nijntjes

Postbode sofie op bezoek

Vandaag kregen we bezoek van postbode Sofie. Ze was met de fiets gekomen en had een pakje voor ons bij. We mochten kijken wat er allemaal in de posttas zat. Postbode Sofie begint elke dag om  5 uur aan haar ronde en ze mag niet kijken wat er in de postpakketten zit. We mochten de kledij passen en zelfs op haar fiets zitten. Bedankt voor het mooie boekje van de postbode dat je aan ons klasje schonk en voor het fijne bezoek. 

 
'Fotogalerij': Postbode Sofie op bezoek

Heksen en spinnen in de nijntjesklas. 

'fotogalerij' heksen en spinnen


Schrijfdans.

Thema jarig zijjn: pannenkoeken.

Pannenkoeken in de zandtafel en met scheerschuim!

'fotogalerij' schrijfdans 2K


Mama ’s dikke buik.

Hoe groot is een pasgeboren baby? Hoeveel weegt een baby’tje? De mama van Jannes kwam antwoorden geven op al onze ‘baby’-vragen. Stien staat als vroedvrouw op de eerste rij bij de geboorte van een kleine ukkepuk! Met heel wat materialen kon ze ons enorm boeien. Een zak aardappelen weegt ongeveer evenveel als een baby, hoe grappig was dat! We mochten ook een slokje van baby’s eerste melk proeven. Njam, sommigen vonden ‘gewone’ melk toch lekkerder. Hoe klein is zo’n eerste pampertje en mutsje, Toch probeerden sommige Nijntjes er nog in te passen. Als aandenken kregen we allemaal een armbandje met onze naam erop, net zoals de baby’tjes krijgen als ze geboren worden. Dankjewel Stien voor de boeiende namiddag! 

'fotogalerij' baby's nijntjesklas


Thema Basje is ziek.

Verpleegster Leen in onze klas!

'fotogalerij' basje is ziek


Post in de klas

De Nijntjes hebben veel post ontvangen en heel wat brieven geschreven in hun postkantoor. De brieven moesten gewogen worden, er moest een adres op de enveloppe en we schreven ook een brief aan onze mama en papa. De zelfgemaakte brievenbus was de kers op de taart.
 
'fotogalerij': Post in de klas

Thema Sint bij de nijntjes


Enkele sfeerbeelden vanuit de nijntjesklas. Genietend van de komst van de lieve goede sint...


'fotogalerij': Sint bij de nijntjes


Thema kabouters

'fotogalerij' thema kabouters


Spinnenspaghetti.

Spinnenspaghetti dat is iets wat alleen echte heksen in hun heksenketel kunnen maken. Onze Nijntjes leerden over kabouters, het bos en de dieren in het bos… daar kwamen we ook kriebelspinnetjes tegen en die waren heel interessant om over te leren… net voor de herfstvakantie werd het nog wat griezeliger… want over spinnen gesproken… zullen we ECHTE spinnen gaan eten? Het werd een heuse heksenketel met spaghetti, vleesspinnetjes en een rode saus… Met een heksenhoed of ander eng attribuut kookten we erop los. Gelukkig kwamen enkele ervaren heksenmama’s ons helpen. Waarvoor dank! En of het lekker was? Zeer zeker want alles was op! 

 

'fotogalerij' spinnenspaghetti


Start Schooljaar ! 

'fotogalerij' 1 September